fbpx

Dashboards

Dashboard

Wat zijn Dashboards?

Dashboards zijn visualisaties, vaak in grafieken en tabellen, van de belangrijkste punten die een bedrijf wilt volgen. Deze dashboards worden vaak gemaakt in Power BI (een Microsoft tool), Tableau of Qlik. Als er een directe verbinding mogelijk is met het bronsysteem, kunnen deze visualisaties zelfs direct worden bijgewerkt (near realtime!). Daardoor kun je altijd de meest recente informatie zien en zo direct (bij)sturen waar nodig.

Waarom Dashboards?

Een bedrijf stuur je op feiten, niet op meningen. Directe duidelijkheid over waar je nu staat en wat er beter kan. Dit is mogelijk door een dashboard. Data ondersteunen inzichten om te weten aan welke knoppen je het beste kunt draaien om meer uit je bedrijf te kunnen halen. Met de juiste inzet van capaciteit door inzichten uit data, kun je als bedrijf sneller groeien.

Visualiseren van resultaten

Je speerpunten of Key Performance Indicators (ook wel KPI’s) kan je op diverse manieren visualiseren. Wil je graag toewerken naar een target of liever gewoon de cijfers weten? Heb je behoefte aan een grafiek die de historie duidelijk weergeeft of kijk je alleen naar de data van dit jaar? Er is van alles mogelijk met een dashboard. Dit kan snel en goed in een visualisatietool zoals Power BI, Tableau of Qlik.

Hoe lang duurt een project?

De dashboards worden geheel op maat gemaakt. Afhankelijk van het aantal te maken dashboards en de bron systemen die gekoppeld moeten worden, kan het project 2 weken tot 2 maanden duren.

Meer weten?

BAIME is gespecialiseerd in het maken van dashboards!

Hier kun je een demo vinden van een dashboard, waarbij je zelf kunt spelen met de parameters.

Wil je jouw KPI’s duidelijk inzichtelijk hebben? Zoek je iemand met verstand van zowel bedrijfsprocessen, data analyse als ook data visualisatie? Wil je jouw opdracht binnen de gestelde deadline opgeleverd zien? Dan ben je hier aan het juiste adres. Door jaren ervaring in het leiden van (data)projecten kan ik je dataproject voortvarend en binnen de gestelde deadline oppakken.

Neem voor werkwijze, beschikbaarheid en tarieven gerust contact op.