fbpx

Data Strategie

Data Strategie

Het belang van Data strategie

Sturen op feiten zorgt voor betere bedrijfsbeslissingen en een snellere groei. Een strategie geeft richting en houvast. Dit maakt dat het onmisbaar is voor elke organisatie die verder wil professionaliseren.

Wat is Data strategie?

Een datastrategie is een verlengstuk en afgestemd op je bedrijfsstrategie. Een strategie biedt structuur om te zorgen dat de bedrijfsdata die wordt gebruikt 100% homogeen is. Dit betekent dat je data altijd dezelfde basis bevat. Ook zorgt het voor regels waar iedereen zich aan moet houden.

Hoe lang duurt een project?

Het opzetten van een goede strategie en daarna een eerste aanzet voor implementatie kost tijd. De strategie wordt natuurlijk geheel op maat gemaakt voor jouw bedrijf. Zie hier een link naar een paper over het belang van Data Strategie. Daarin leg ik de componenten en details nader uit. Daarnaast laat ik kort zien hoe een strategie kan worden geimplementeerd.

Denk altijd in kleine stappen. Dit zorgt ervoor dat je proces op koers blijft en dat je tussentijds kleine successen kunt behalen.

Meer weten?

BAIME is gespecialiseerd in data strategie!

Zoek je iemand met verstand van zowel bedrijfsprocessen, datastrategie als ook implementatie? Wil je jouw datastrategie toetsen? Dan ben je hier aan het juiste adres. Door jaren ervaring in het leiden van allerlei (data)projecten kan ik jouw dataproject voortvarend en binnen de gestelde deadline oppakken.

Neem voor werkwijze, beschikbaarheid en tarieven gerust contact op.