fbpx

Data De-identificatie

Wat is Data De-identificatie?

Data de-identificatie is het proces van het weghalen, maskeren of aggregeren van persoonlijke identificatie informatie op zo’n manier dat het risico op identificatie van een persoon in de dataset, tool of algorithme sterk wordt verminderd of zelfs niet meer mogelijk is. Dit proces kan ook pseudonimisatie en anonimisatie technieken omvatten.

Waarom Data De-identificatie?

Als je data anonimiseert of in zoverre de-identificeerd dat er geen persoon meer aan bepaalde data kan worden gekoppeld, voldoe je aan de AVG-wet (Algemene Verordening Gegevensbescherming). Daarnaast bescherm je de gebruikers en de personen die in de originele dataset zaten en voorkom je boetes bij een mogelijke “data breach”. Ook kan je als de data zo anoniem mogelijk is deze (her-)gebruiken voor andere doeleinden, zoals onderzoek.

Waar moet ik beginnen?

Dit is een goede vraag en daarbij kan ik je helpen. Ik laat je zien wat er nodig is voor jouw organisatie om dit goed in te bedden. Daarnaast kan ik voor specifieke datasets ook risico analyses maken, zodat je die kunt gebruiken om je te ondersteunen in wat er nodig is om deze te de-identificeren zodat je kunt tonen dat je voldoet aan wet en regelgeving.

Hoe lang duurt een project?

Deze oplossingen zijn projecten op maat voor jouw bedrijf. Afhankelijk van het vraagstuk en of de data al geheel is voorbereid kan een project tussen de 2 weken tot een aantal maanden duren.

Meer weten?

BAIME is gespecialiseerd in Data de-identificatie!

Heb je een data vraagstuk waarbij je ondersteuning kunt gebruiken? Zoek je iemand met verstand van zowel bedrijfsprocessen, data science als ook data visualisatie? Wil je jouw opdracht binnen de gestelde deadline opgeleverd zien? Dan ben je hier aan het juiste adres. Door jaren ervaring in het leiden van (data)projecten kan ik jouw dataproject voortvarend en binnen de gestelde deadline oppakken.

Neem voor werkwijze, beschikbaarheid en tarieven gerust contact op.