fbpx

Sales Forecast Model

Thetford Logo wil aan zijn gewaardeerde klanten tijdig de bestelde producten kunnen leveren. Dit vroeg om een nieuw Sales Forecast model.

Thetford is wereldwijd de marktleider in essentiele onderdelen voor campers en caravans. Ze leveren bijvoorbeeld mobiele sanitaire systemen, koelkasten, kookapparatuur en toiletadditieven. Kamperen met een camper of caravan is enorm aan het groeien in populairiteit. Daarom was het tijd om een nieuw model te zoeken dat de toekomstbestendig was.

Sales Forecast Model in Power BI

Thetford maakt gebruik van IFS als hun ERP systeem. Dit is geweldig voor productie planning en orderverwerking. Alleen om een goede forecast te kunnen maken, hadden ze meer nodig dan de standaard IFS demand planner. Ze wilden graag een tool die voldeed aan hun specifieke klanten en producten structuur, dat snel en real-time kon worden aangepast.

Hiervoor zochten ze een oplossing. Samen met het Thetford team hebben we een prachtig Sales Forecast Model ontwikkeld in zo’n 3 maanden tijd. Hiervoor gebruikten we een SQL database, een Power BI front-end en een real-time aanpassingsmogelijkheid m.b.v. PowerApps in Power BI.

*Alle gegevens in de dashboards zijn fictief en dienen enkel als voorbeeld.

Interesse in een soortgelijk model? klik hier

Benieuwd naar meer projecten? Kijk dan eens hier